BESTURINGSNETWERKEN VOOR DE INFRA

Nederland heeft een dicht vermaasde infrastructuur voor zowel Water, Weg als Spoor. Om dit alles goed te coördineren en samen te laten werken is Nederland koploper in automatiseringsoplossingen voor de Infra markt. Het grootste deel van deze besturing, welke vaak op afstand is, vindt plaats via datanetwerken.

Uitdagingen in deze markten worden vooral gecreëerd door de wens van de beheerder om de continue dienstverlening dan wel veiligheid voor infrastructurele objecten te vergroten. Dit wordt gerealiseerd door data van verschillende diensten zoals PLC-besturing, camerabeelden en audiosignalen, gezamenlijk te transporten via één multi-service IP-netwerk. Dit netwerk is doorgaans opgebouwd op basis van een redundante netwerk-topologie die kan bestaan uit één of meerdere glasvezelverbindingen.

 

AFSTANDSBEDIENINGSNETWERKEN VOOR BRUGGEN EN SLUIZEN

Hirschmann Multimedia is koploper als het gaat om grootschalige en betrouwbare afstandsbedieningsnetwerken voor bruggen en sluizen. Binnen deze systemen worden verschillende diensten zoals PLC besturing, CCTV en audio stabiel en betrouwbaar getransporteerd tussen de beweegbare kunstwerken en meerder bediencentrales. Dankzij industriële redundantieprotocollen blijven de systemen betrouwbaar en zonder merkbare onderbreking functioneren na het uitvallen van apparatuur en/of verbindingen.

Hirschmann Network Solutions realiseerde netwerkoplossingen voor bruggen en sluizen in opdracht van: