Tips voor een optimaal signaal

Het is zover! Het traditionele tv kijken gaat veranderen. Het analoge signaal bij Ziggo abonneehouders gaat plaatsmaken voor het digitale signaal. Een goed moment om de huisinstallatie extra te controleren. Zo blijft u genieten van haarscherp beeld in digitale beeldkwaliteit. 

Hirschmann Multimedia geeft u graag een aantal tips om een perfect signaal te waarborgen. 

KOKA-9Eca-Coaxkabel

TIP #1: Gebruik kwalitatief goede coaxbekabeling

Voor een goede tv-ontvangst is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige bekabeling. Slechte of verouderde bekabeling kan gevoelig zijn voor vocht, waardoor corrosie kan ontstaan. Ook gaat het hier vaak om kabels met een slechte afscherming, waardoor de kans op storing toeneemt en de huisinstallatie niet voldoende is afgeschermd voor 4G (LTE) signalen. De KOKA 9 Eca coaxkabel van Hirschmann Multimedia is een kwalitatief goede coaxkabel met een lage demping en hoge afscherming. Hierdoor krijgen 4G (LTE) signalen van buitenaf geen kans en blijft storing uit.

 

TIP #2: Gebruik de juiste connectoren

Bij de controle van de connectoren binnen de huisinstallatie is het belangrijk dat deze van de juiste kwaliteit zijn anders kunnen deze signaalproblemen als blokken, strepen of haperingen veroorzaken. Hirschmann Multimedia heeft alle connectoren in huis om installaties 4G (LTE) proof te maken:

 

 

connectoren-hirschmann-multimeda

> Klik hier voor hulp bij het maken de juiste connector keuze!


TIP #3: Gebruik een signaalversterker voor het overbruggen
van lange afstanden 

Wordt er binnen de huisinstallatie gebruik gemaakt van meer dan twee televisies. Dan is het handig om een signaalversterker te gebruiken. In het assortiment van Hirschmann Multimedia vindt u verschillende versterkers voor het borgen van het tv-signaal bij een kabelafstand groter dan 10 meter. De ZVA 128 van Hirschmann Multimedia is een opdrukversterker met 2 uitgangen met IEC aansluitingen. De opdrukversterker versterkt het signaal met 8 dB zodat u tot 43m kunt overbruggen bij gebruik van KOKA 9 Eca coaxbekabeling. 

versterkers-hirschmann-multimedia

> Klik hier voor hulp bij het maken de juiste versterker keuze!

 

MEER INFORMATIE

Wilt u meer advies voor het bouwen van een optimaal thuisnetwerk? Neem contact op met onze organisatie via multimediaproducts@hirschmann.nl.

NIEUWS
EVENTS